Lapin yliopiston helpoimmat opintopisteet

Lapin yliopistonkin osalta noppapeli on avattu. Valitut parit kurssia luokkaa Lapin kullan kimallus siltä osin, että vaivannäkö ja tekemisen helppous on tasapainossa. Se kolmas siellä suunnalla kauan ehdotettu eli Sukupuolen represensaatioita näyttäytyy viisi opintopistettä Sukupuolen peruskurssista suorittaneellekin melko kunnianhimoiselta vaatimustasoltaan.

Jos joku haluaisi aloittaa Jodelissa Rovaniemellä Lapin yliopiston kanavalla ensi kertaa ikinä keskustelun helpoista nopista niin opintie sillä suunnalla todennäköisesti helpottuisi sadoille opiskelijoille.

Pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa sekä Jyväskylässä voimissaan oleva perinne helppojen kurssien suosittelemisesta kummasti tuottaa tietoa kymmenistä suosituksista, joista tärkeimmät lienevät milloin ja missä vaan suoritettavissa. Ei sitä myöskään tiedä milloin tarvitsee itsekin helppoja ja nopeita opintopisteitä.

Tähän astisista suosituksista se ainut on kerätty yhdestä viimeisen vuoden aikana käydystä Jodel-keskustelusta sivukanavalla, jonne ei tosiaankaan ole kuin hyvin harva ymmärrettävästi eksynyt. Silti sieltäkin löytyi heti yksi helppo ja hyvät opintopisteet tuova kurssi.

Arvostan toki ironiaa, että Lapin yliopiston järjestämä valtakunnallinen palvelumuotoilun kurssi oli ainakin parilla muulla paikkakunnalla etelämpänä tiedossa, mutta Lapin yliopistossa opiskelevien yleisessä tiedossa se ei todennäköisesti ole.

Yliopistokohtaisempien kurssien ohella voi toki valita ja hyväksilukea helppoja valtakunnallisia verkko-opintopisteitä tutkintoonsa. Valtakunnalliset kurssit järjestetään yleisesti verkkototeutuksina ympäri vuoden Massive Open Online Course-periaatteella, joten voit suorittaa niitä oman aikataulusi ehdoilla.

Lapin yliopisto

 5 op

Balanssia arkeen ja opiskeluun

Oma arki sekä keinot stressinhallintaan, jännittämiseen, mielen hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja opiskeluun

vastaa kyselyihin sovelluksella

Markkinatutkimukseen voi osallistua Mielipidemaailman sovelluksella. Palkinnoksi saa rahaa tai halutessaan lahjakortteja.

Mielipidemaailma.fi

 2-5 op

Valtauksen ja kansallisvaikuttamisen dramaturgiat

Taiteen ja aktivismin kietoutuminen yhteen

 0 op

Johdatus palvelumuotoiluun

Yleiskuva palvelumuotoilusta sekä sen sovellusmahdollisuuksista

Monivalinta.

Lapin yliopiston kehittämä.

Kurssia järjestettiin aiemmin 2 opintopisteen nettikurssina, mutta ei enää. Nyt siitä saa nolla opintopistettä, joten surullinen on aiemmin tykätyn kurssin nykytila.

Voit vedota yliopistoosi sosiaalisen median kanavilla ja sisäisissä viestimissään, jos suosittu ja hyödylliseltä kuulostava kurssi saataisiin vielä takaisin. Itsekin olisin johdantona palvelumuotoiluun halunnut tämän suorittaa oikeana nettikurssina.

Joustaviin nettikursseihin tutustuttavana Johdatus palvelumuotoiluun -kurssin merkitys oli myös alueellisesti poikkeuksellisen merkittävä nimen omaan Lapin yliopiston opiskelijoille.

Parhainkaan kurssi ei välttämättä saa koskaan ansioistaan kiitosta muilta kuin suorittajiltaan.

Johdatus palvelumuotoiluun 

Lapin yliopiston opinto-opas

Ulapland Peppi

Lapin yliopiston opinto-opas 

Helpot Nopat

Korkeakoulujen helpoimmat opintopisteet.

MOOC-nettikurssitHYAaltoTUNIUTUJYUUEFUWASALUTOYLYAMKLukioVaikeimmatMenneetNoppani

Kerro Kaverille

Helpoista nopista on parempi kuulla ennemmin kuin myöhemmin. Puuttuvat opintopisteet olisi helppo opiskella milloin vaan.

Nopat.me on nyt Helpot Nopat.fi