Lapin yliopiston helpoimmat opintopisteet

Lapin yliopistonkin osalta noppapeli on avattu. Valitut parit kurssia luokkaa Lapin kullan kimallus siltä osin, että vaivannäkö ja tekemisen helppous on tasapainossa. Se kolmas siellä suunnalla kauan ehdotettu eli Sukupuolen represensaatioita näyttäytyy viisi opintopistettä Sukupuolen peruskurssista suorittaneellekin melko kunnianhimoiselta vaatimustasoltaan.

Jos joku haluaisi aloittaa Jodelissa Rovaniemellä Lapin yliopiston kanavalla ensi kertaa ikinä keskustelun helpoista nopista niin opintie sillä suunnalla todennäköisesti helpottuisi sadoille opiskelijoille.

Pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa sekä Jyväskylässä voimissaan oleva perinne helppojen kurssien suosittelemisesta kummasti tuottaa tietoa kymmenistä suosituksista, joista tärkeimmät lienevät milloin ja missä vaan suoritettavissa. Ei sitä myöskään tiedä milloin tarvitsee itsekin helppoja ja nopeita opintopisteitä.

Tähän astisista suosituksista se ainut on kerätty yhdestä viimeisen vuoden aikana käydystä Jodel-keskustelusta sivukanavalla, jonne ei tosiaankaan ole kuin hyvin harva ymmärrettävästi eksynyt. Silti sieltäkin löytyi heti yksi helppo ja hyvät opintopisteet tuova kurssi.

Arvostan toki ironiaa, että Lapin yliopiston järjestämä valtakunnallinen palvelumuotoilun kurssi oli ainakin parilla muulla paikkakunnalla etelämpänä tiedossa, mutta Lapin yliopistossa opiskelevien yleisessä tiedossa se ei todennäköisesti ole.

Yliopistokohtaisempien kurssien ohella voi toki valita ja hyväksilukea helppoja valtakunnallisia verkko-opintopisteitä tutkintoonsa. Valtakunnalliset kurssit järjestetään yleisesti verkkototeutuksina ympäri vuoden Massive Open Online Course-periaatteella, joten voit suorittaa niitä oman aikataulusi ehdoilla.

Lapin yliopisto

 2op

Johdatus palvelumuotoiluun

Yleiskuva palvelumuotoilusta sekä sen sovellusmahdollisuuksista

Monivalinta.

Lapin yliopiston kehittämä.

Johdatus palvelumuotoiluun 

Sivutuloa kyselytutkimus-sovelluksella

Ansaitse rahaa tai lahjakortteja vastaamalla Mielipidemaailman kuluttajatutkimuksiin.

  Mielipidemaailma.fi

Helpot Nopat.fi sisältää kumppanuusmarkkinointilinkkejä, jotka on merkitty -tähdellä.

 5 op

Balanssia arkeen ja opiskeluun

Oma arki sekä keinot stressinhallintaan, jännittämiseen, mielen hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja opiskeluun

Ulapland opinto-opas 

Lapin yliopiston opinto-opas

Ulapland Peppi

Lapin yliopiston opinto-opas 

Free MOOCs

Ilmaisiin englanninkielisiin nettikursseihin keskittyvä Free MOOCs toimii englanninkielisenä Helpot Nopat.fi-sisarsivustona. Valikoima on hahmoteltu teemoittain helppouden ohella. Uutuutena ovat ilmaiset, ei-opintopisteelliset nettikurssit.

FreeMOOCs.com