LUT

LUT-yliopiston helpot nopat

LUT-yliopiston helppoina suositellut kurssit ovat olleet kauppakorkeakoulun peruskursseja. Otaksuttavasti kauppatieteilijöiden suosittelemia kaikki kuusi kurssia. Lisäksi oli viittaus R- ja Matlab-kursseihin.

Kurssikuvausten perusteella ei myöskään mikään varsinainen tekemisen keveys säteile, että siinä mielessä ei ole kivoin osio listata, kun sen etsityn helpon tarjonnan ollessa tällä suunnalla nollaa katoaisi koko osio. Vaikka yliopistokohtaisissa osioissa saattaa olla seassa opiskelijoiden suosittelemia peruskurssejakin ennemmin kuin mitään poikkeuksellisen helppoja, niin on siellä vastapainona kuitenkin oikeasti helppojakin.

Sillä osin yliopistojen joukossa LUT on poikkeus, että esiin ei noussut edes yksittäistä 2-5 opintopisteen kurssia, joka kilpailisi jopa MOOC-kurssien kanssa helppoudessa. Poiketen kenties arkisista, traditionaalista kursseista näkökulmallaan tai aiheellaan. Ollen kivaakin vaihtelua arkeen ja jotakin, mikä luo parhaimmillaan myönteisiäkin muistojakin ajastaan yliopistolla.

Tässä osiossa ei sellaisia vielä ole, mutta ehkä jonain päivänä. Yliopistokohtaisten hahmottelemisessa antoisimpia puolia on kuitenkin ollut, että jokaiseen kategoriaan on onnistunut löytää hyödyllistä informaatiota ja todellisia helppoja kursseja. Tai ainakin tätä osiota vaille, mutta ehkä jonain päivänä. Epäilen, että Lappeenrannassa ja Lahdessa ei vielä tiedetä varsinaisista helppojen noppien kursseista.

Päivityksenä voisi tähän väliin lisätä, että lukijasuosituksena tuli oikein kivan kevyen oloinen kahden opintopisteen kurssi vastaan. Sen lisäämisen myötä jokaisen yliopiston oma osio sisältää nyt ainakin yhden spesiaalikurssin.

Yliopistokohtaisempien kurssien ohella voi toki valita ja hyväksilukea helppoja valtakunnallisia verkko-opintopisteitä tutkintoonsa. Valtakunnalliset kurssit järjestetään yleisesti verkkototeutuksina ympäri vuoden Massive Open Online Course-periaatteella, joten voit suorittaa niitä oman aikataulusi ehdoilla.

LUT-yliopisto

 1 op

5G – A Friendly Introduction

Ystävällinen johdanto 5G-teknologiaan

FITech

 1 op

Internet of Things – Introduction

Perusteellinen johdanto IoT-maailmaan

 2 op

Find Your Career

Oman urapolun askeleet

 6 op

Toimitusketjun johtamisen peruskurssi

Toimitusketjun johtamisen peruskäsitteistö ja tehtäväkenttä yrityksessä

 6 op

Hankintatoimen perusteet

Hankintatoimen peruskäsitteet ja -prosessit

Osallistu kyselytutkimuksiin

Kuluttajapaneeli järjestää markkinatutkimuksia, joihin vastaamalla ansaitsee palkkiona rahaa tai halutessaan lahjakortteja.

 Kuluttajapaneeli.fi

Helpot Nopat.fi sisältää kumppanuusmarkkinointilinkkejä, jotka on merkitty -tähdellä.

 6 op

Yritysjuridiikan perusteet

Suomen oikeusjärjestelmän keskeiset piirteet sekä yritystoiminnan oikeudelliset lähtökohdat

 6 op

Makroteoria

Nykyaikaisen markkinatalouden talouspolitiikan perusperiaatteet

 6 op

Rahoituksen perusteet

Rahoituksen peruskurssi

Matemaattis-looginen.

LUT Climate Action-verkkokurssit

 2+2+2 op

Kestävä kehitys

Ilmastoaiheisia MOOC-verkkokursseja, kuten Solutions for Carbon Neutral Transport, Sustainable Design and Production sekä Power-to-X

LUT MOOC

LUT-yliopiston opinto-opas

Sisu LUT

LUT-yliopiston opinto-opas

Kerro Kaverille

Helpoista nopista on parempi kuulla ennemmin kuin myöhemmin. Puuttuvat opintopisteet olisi helppo opiskella milloin vaan.

Nopat.me on nyt Helpot Nopat.fi