Kurssit

Suosituksia opiskelijoilta kursseista ammattikorkeakouluun ja yliopistoon

Suosituksia helpoista ja vaikeimmista kursseista on sivustolle tullut kiitettävästi. Ystävällisesti onkin tietoa jaettu lyhyistä suosituksista pitempiin perusteluihin.

Kaikki suosituksista eivät välttämättä sellaisenaan taivu aivan suoraan eri osioihin. Alla onkin kootusti joitakin perusteluineen tulleita suosituksia helpoista opintopisteistä, jotka eivät aina välttämättä ole eri osioihin päätyneet.

Sitten on saatettu myös suositella esimerkiksi maksukursseja, joten nekään eivät varsinaisesti helppojen noppien ilmaisen ja joustavan opiskeluun ajatukseen oikein taivu.

Osa suosituksista vaikuttaa tulleen myös suoraan kurssintekijöiltä. Kiittelipä eräs kurssintekijä jopa julkisuudesta ja sadoista kurssin suorittaneista, sillä onhan helpot nopat myös opiskelijoilleen tapa löytää tehokkaasti myös erilaisia kursseja.

Ilman selkeästi rajautuvaa kokonaiskuvaa vaikkapa helpoista nopista olisi esimerkiksi mielekkäiden nettikurssien löytäminen huomattavasti vaikeampaa, jossei ole minkäänlaista kosketuspintaa tai vertaiskokemusta siitä kuinka esimerkiksi nettikursseja voisi suorittaa.

Sitten on sinällään varsinaisia helppojen noppien kursseja, kuten tuo Helsingin yliopiston talouskriisit. Siinä oli vaan se ongelma, että tykättyä kurssia ei haluttu järjestää kuin ensimmäisen ja viimeisen kerran, vaikka sen oli tarkoitus olla avoin verkkokurssi.

Videoluennot siitäkin ovat kuitenkin yhä netissä tarjolla, mikä ei nyt porkkanana varmaan varsinaiseen kurssikokemukseen vertaudu. Eipähän tarvitse kenenkään enää talouskriiseistä oppia ainakaan kurssin muodossa.

Kurssisuosituksia

Projektit ja talous

Humak avoin

Humakin avoimessa oleva Projektit ja talous 5op opintojakso, arviointi hyväksytty / hylätty. Siinä viiden pisteen suorituksen saa tehtyä yhdessä päivässä, jos vaan jaksaa naputella tehtävät kasaan. Tehtävät yllättävät yksinkertaisuudellaan ja suorituksiksi riittää automaattisesti arvioitavat tehtävät joita saa koettaa useamman kerran uudestaan ja keskusteluihin osallistumiset, joita ei mitenkään arvioida, eikä niissä tarvitse noudattaa tieteellistä kirjoittamista eikä käyttää lähdeviitteitä. 

Mielekkään työuran rakennussarja

Campusonline

Laureassa on kolmen kurssin kokonaisuus Mielekkään työuran rakennussarja (5op), joka koostuu seuraavista osioista: Itsensä kehittämisen työkalut (2op), osaajana tulevaisuuden työmarkkinoilla (2op) ja mielekäs elämä, motivoiva työura (1op). Helppo liittää yleisiin työelämäopintoihin, joka kaikissa tutkinnoissa. Voi suorittaa yhden tai koko köörin. Helpot tehtävät ja koostuu pääosin videoista. Naksutellen selviytyy kaikista vailla samana päivänä. 

Ohjelmointi 1 ja 2

Jyväskylän yliopisto

JYUssa on yleinen "meemi" (ehkä jotkut TJTläiset siihen uskovatkin) että Ohjelmointi 1 ja 2 ovat vaikeita. Todellisuudessa ne vain ovat työläitä kursseja, kuten noppamäärästäkin voi päätellä. Tai ehkä se kertoo jotain TJT:n osaamisvaatimuksista, sillä Ohj1 on heille ainut pakollinen ohjelmointikurssi.

Esim. Oliokurssi huomattavasti vaikeampi.

Mutta jos aivan välttämättä haluaa ne ohj-kurssit sinne "vaikeisiin" laittaa, niin sitten voi fysiikan kanditaattiohjelmasta laittaa lähes joka ikisen kurssin :) 

Helsingin yliopiston matikka

Helsingin yliopisto

Ehdottaisin HY:n matikan tarjonnasta sellaisia kursseja listattavaksi kuin Johdatus logiikkaan I, Lineaarialgebra ja matriisilaskenta I ja Algebralliset rakenteet I. Kurssit ovat kautta vuosien olleet suosituimpia tentittäviä fuksivuoden kursseja, johtuen niiden vähäisistä esitiedoista ja rajoitetusta oppimäärästä, joka on kuvailtu kevyeksi, helpoksi ja yksinkertaiseksi opiskella pelkän kurssimateriaalin avulla. Näiden kurssi-, Examinarium- tai yleistentit ovat usein olleet vastaus helppoja pikanoppia kaipaaville (enemmistölle vielä hyvillä arvosanoilla ymmärtääkseni), ja siksi ne mielestäni ansaitsevat paikan sivulla, matemaattisista aineista kiinnostuneita varten. 

Digitaidot kunnolla vauhtiin

Kajaanin AMK

Terve. Kajaanin ammattikorkeakoulussa on tarjolla avoimessa ja CampusOnlinessa Digitaidot kunnolla vauhtiin: Office Pro -kurssi. Kyseessä on käytännössä MOOC-kurssi, jolla kuitenkin saa henkilökohtaista opetusta.
Kurssi on maksullinen, mutta tarjolla ilmaiseksi avoimen kautta.

Johtaminen ja työelämätaidot

Humak

Humakin johtaminen ja työyhteisötaidot 5op (campusonline) on pääosin keskustelufoorumille kirjoittelua, ja koko kurssiin meni n. 5h :) 

Finnish for Foreigners

Campusonline

Huomasin että campusonlinessa (AMK) on 3 kappaletta "Finnish for foreigners" -kurssia. Jokainen niistä on 5 op arvoinen ja non stop. Missään vaatimuksissa siinä ei lukenut, että vain suomea osaamattomat voisivat tehdä sen. Siitä saisi nopeat ja erittäin helpot 15 op yhteensä, jopa yhdessä päivässä. Itse tein yhden kursseista noin 2 tunnissa. 

Lääketiedettä Oulusta

Oulun yliopisto

Hei!

Vaikeimpien kurssien osio oli erittäin mielenkiintoinen ja minulla olisi siihen ehdotettavaksi vaikeiden noppien kuningas.

Taustaa: Olen suorittanut Oulun listasta Tuotantotalouden peruskurssin, sähkömagnetismin, taloustieteen perusteet, sekä johdatus matemattiseen päättelyyn kurssit. Melkein kaikista arvosanalla 5 ja voin sanoa niitä hieman haastaviksi, mutta inhimillisiksi.

Oikea kidutus opintopisteistä on ollut: Lääketieteellinen biokemia ja molekyylibiologia. Oppikokonaisuus koostuu kursseista:

Lääketieteellinen biokemia ja molekyylibiologia: Molekyylibiologian perusteet (2 op),

Lääketieteellinen biokemia ja molekyylibiologia: Aineenvaihdunnan perusteet (3 op) ja

Lääketieteellinen biokemia ja molekyylibiologia: Hormonit ja kudosten biokemia (2 op).

Näihin seitsemään opintopisteeseen kului puoli vuotta ja kuukausia pänttäämistä, ja palkkioksi vain arvosana 2 kaikista kolmesta kurssista. Jos vaikeita noppia etsii niin uskon näiden Oulun lääkiksen kurssien olevan niiden huipentuma. 

Talouskriisit

Helsingin yliopisto

kiitti huikeesta sivustosta! Itse toki yritän vain saada 50op nyt kevätlukukaudella ja kandistua. Ei onnistu 500op meikämandoliinilta.

mun mielestä ehdottomasti helpoin kurssi ever on ollut TA5 MAKROTALOUSTIETEEN ERIKOISKURSSI 3: TALOUSKRIISIT. Siinä katottiin luentotallenteita, esim Olli Rehnin tai Sixten Korkmanin pitämänä, minkä jälkeen vastataan 10kpl monivalintakysymyksiin. Hyväksytty/hylätty. Superiisiä, mutta myös kiinnostavaa! :)

Helsingin seudun kesäyliopisto

Kesäyliopistokursseja


Moikka, myös eri kesäyliopistoilla voi melko vaivatta suorittaa opintopisteitä. Osa kursseista on melko intensiivisiä, joten nopat saa hankittua melko nopeasti. Katso esim. pääkaupunkiseudulla oleva Helsingin seudun kesäyliopisto ja sen tarjonta.

HSKY 

Asianet

Asianetin kurssit

Oletteko tietoisia Turun yliopiston (yhteistyössä Tampereen ja Jyväskylän kanssa) pyörittämän Asianetin kursseista? Sekä ilmaisia MOOCeja, että noiden yliopistojen ulkopuolisille maksullisia verkkokursseja. Olen itse suorittanut Johdanto Itä-Aasiaan -moocin, joka oli enimmäkseen monivalintoja, joita niitäkin sai yrittää äärettömän monta kertaa hyödyntäen myös materiaaleja, sekä muutama 'keskustelutehtävä'. Hyv/hyl -arviointi. Oletan muiden samankaltaisten MOOC-kurssien olevan suurinpiirtein yhtä helppoja.

Tein myös China's Changing Global Role -maisteriverkkokurssin, joka sekin kokeneelle esseistille olisi helppo. Suoritetaan oppimispäiväkirjalla. Numeroarviointi. 

Asianet 

Kerro Kaverille

Helpoista nopista on parempi kuulla ennemmin kuin myöhemmin. Puuttuvat opintopisteet olisi helppo opiskella milloin vaan.

Nopat.me on nyt Helpot Nopat.fi