Kurssit korkeakoulussa

Suosituksia opiskelijoilta kursseista ammattikorkeakouluun ja yliopistoon

Suosituksia helpoista ja vaikeimmista kursseista on sivustolle tullut kiitettävästi. Ystävällisesti onkin tietoa jaettu lyhyistä suosituksista pitempiin perusteluihin.

Kaikki suosituksista eivät välttämättä sellaisenaan taivu aivan suoraan eri osioihin. Alla onkin kootusti joitakin perusteluineen tulleita suosituksia helpoista opintopisteistä, jotka eivät aina välttämättä ole eri osioihin päätyneet.

Sitten on saatettu myös suositella esimerkiksi maksukursseja, joten nekään eivät varsinaisesti helppojen noppien ilmaisen ja joustavan opiskeluun ajatukseen oikein taivu. Kesäyliopistojenkin opintojen suhteen niissä on usein vähän turhan tiukat ennakkoilmoittautumisajat ja rajatut tenttiaikataulut helpoiksi nopiksi.

Osa suosituksista vaikuttaa tulleen myös suoraan kurssintekijöiltä. Kiittelipä eräs kurssintekijä jopa julkisuudesta ja sadoista kurssin suorittaneista, sillä onhan helpot nopat myös opiskelijoilleen tapa löytää tehokkaasti myös erilaisia kursseja.

Ilman selkeästi rajautuvaa kokonaiskuvaa vaikkapa helpoista nopista olisi esimerkiksi mielekkäiden nettikurssien löytäminen huomattavasti vaikeampaa, jossei ole minkäänlaista kosketuspintaa tai vertaiskokemusta siitä kuinka esimerkiksi nettikursseja voisi suorittaa.

Sitten on sinällään varsinaisia helppojen noppien kursseja, kuten tuo Helsingin yliopiston talouskriisit. Siinä oli vaan se ongelma, että tykättyä kurssia ei haluttu järjestää kuin ensimmäisen ja viimeisen kerran, vaikka sen oli tarkoitus olla avoin verkkokurssi.

Videoluennot siitäkin ovat kuitenkin yhä netissä tarjolla, mikä ei nyt porkkanana varmaan varsinaiseen kurssikokemukseen vertaudu. Eipähän tarvitse kenenkään enää talouskriiseistä oppia ainakaan jo valmiin kurssin muodossa.

Kurssisuosituksia

Finnish for Foreigners

Campusonline

Huomasin että campusonlinessa (AMK) on 3 kappaletta "Finnish for foreigners" -kurssia. Jokainen niistä on 5 op arvoinen ja non stop. Missään vaatimuksissa siinä ei lukenut, että vain suomea osaamattomat voisivat tehdä sen. Siitä saisi nopeat ja erittäin helpot 15 op yhteensä.

Turun yliopiston kursseja

Turun yliopisto

Turun yliopisto:

TILASTOLLISTEN MALLIEN PERUSKURSSI 6op

TILASTOTIETEEN PERUSKURSSI SOVELTAJILLE 8op

JOHDATUS MAAILMANKAIKKEUTEEN 5op (huom, eri asia kuin alkuräjähdyksestä nykyhetkeen, voi sisällyttää sen kanssa samaan tutkintoon/sivuaineeseen)

DATA JA VUOROVAIKUTUS 5op

TJ14 TIETOJÄRJESTELMIEN MALLINTAMINEN

Tilastotieteissä jonkin verran läsnäolopakkoa, todella helpot tentit. Johdatus maailmankaikkeuteen läsnäolopakollinen, mutta helppo tentti ja ei kurssitehtäviä.

Tietojärjestelmien mallintamisessa on pieni ryhmätyö ja tentti, silti helpoimpia noppia ikinä.

Data ja vuorovaikutus on alkusyksystä, kurssin ainoa vaatimus on kirjoittaa pari esseetä vapaavalintaisesta aiheesta, pari sivua per essee, hyvin löyhä arvostelu.

Kaikki kurssit ovat Turun Yliopistosta ja olivat helppoja suorittaa.

Helsingin yliopiston matikka

Helsingin yliopisto

Ehdottaisin HY:n matikan tarjonnasta sellaisia kursseja listattavaksi kuin Johdatus logiikkaan I, Lineaarialgebra ja matriisilaskenta I ja Algebralliset rakenteet I. Kurssit ovat kautta vuosien olleet suosituimpia tentittäviä fuksivuoden kursseja, johtuen niiden vähäisistä esitiedoista ja rajoitetusta oppimäärästä, joka on kuvailtu kevyeksi, helpoksi ja yksinkertaiseksi opiskella pelkän kurssimateriaalin avulla. Näiden kurssi-, Examinarium- tai yleistentit ovat usein olleet vastaus helppoja pikanoppia kaipaaville (enemmistölle vielä hyvillä arvosanoilla ymmärtääkseni), ja siksi ne mielestäni ansaitsevat paikan sivulla, matemaattisista aineista kiinnostuneita varten. 

Suomen ennätys: 583 opintopistettä runsaassa vuodessa

Helsingin yliopisto

moi! Kiinnostavia pohdintoja opiskelusta, kiitos niistä! Tässä kohtaa sulla on kyllä joku erhe: "Helsingin yliopiston normaali 500 opintopisteen vuositahti"... Normitahtihan on 60 op/vuosi, jolla pitäisi saada kandi 3 vuodessa ja maisteri 2 vuodessa. Kun 7 viikon opetusperiodeja on 4, tuo tahti tarkoittaa 15 op/periodi. Ja kun kurssit on nykyään lähes täysin 5 op:n kokoisia, normi tarkoittaa 3 kurssin tahtia per periodi. 

Piti ottaa tuo viittaus pois, kun ei aina tuntunut yhdistyvän, mihin opintopistesuorituksiin siinä edes viitattiin

Helsingin yliopisto

Hei! HY:n sivulla oli maininta, että normaali vuositahti olisi 500 opintopistettä. Jos se onkin vitsailua, niin ei avaudu niille, jotka eivät tiedä, ettei se ole totta. Yhden lukuvuoden aikana olisi tarkoitus opiskella 60 op. Missään tutkinnossa (paitsi jos otetaan jo tohtorintutkintokin mukaan) ei edes ole 500 op.... 

Talouskriisit

Helsingin yliopisto

kiitti huikeesta sivustosta! Itse toki yritän vain saada 50op nyt kevätlukukaudella ja kandistua. Ei onnistu 500op meikämandoliinilta.

mun mielestä ehdottomasti helpoin kurssi ever on ollut TA5 MAKROTALOUSTIETEEN ERIKOISKURSSI 3: TALOUSKRIISIT. Siinä katottiin luentotallenteita, esim Olli Rehnin tai Sixten Korkmanin pitämänä, minkä jälkeen vastataan 10kpl monivalintakysymyksiin. Hyväksytty/hylätty. Superiisiä, mutta myös kiinnostavaa! :)

Lukiokysymyksiä

Opinto-ohjaajilta ohjaan yleensä kyselemään ja koordinoimaan suorittamista lukiolaisille suunnattujen tutustumiskurssien osalta, kun heillä on lukiossa kaikki valta kurssien suhteen ja täten ties mitä käytäntöjä opintopisteisiin liittyen

Hei, haluaisin suorittaa teidän sivuiltanne opintoja, joista saisin kursseja lukiolle toimitettavaksi. Mitkä kaikki sopivat siihen, että ne lukiolle näytettäessä lasketaan yhdeksi kurssiksi?

Moi, tarviin yhden kurssin vielä, jotta tarvittavat 75 lukiokurssia ovat kasassa. Yliopistojen tutustumiskursseista kuulemma saisi täydennystä yhen kurssin verran. Mitkä kaikki käyvät, sillä aikaa minulla on 30.4 asti enkä halua tehdä vääriä kursseja mitkä eivät käy

Moikka. Joko en ymmärtänyt tai sitten en löytänyt tietoa, niin pystyykö näitä mooc-kursseja suorittamaan mistä tahansa lukiosta, ilman että olisi aikeissa hakea Helsingin yliopistoon?

En ole vielä keskustellut opon kanssa asiasta, vaan mietin että onko nämä kurssit tarkoitettu vain helsingin yliopistosta kiinnostuneille. 

Moi, toimiiko nämä opintopiste asiat lukiossa? Lukiosta valmistuminen jää kiinni 4 opintopisteestä eikä mielenterveys enää kestä käydä siellä eikä opo yms ymmärrä sitä. Jos toimii lukiossa niin miten saan sen opintopisteen näkymään wilmaan? Kiitos jos vastaat takasin! 

Digitaidot kunnolla vauhtiin

Kajaanin AMK

Terve. Kajaanin ammattikorkeakoulussa on tarjolla avoimessa ja CampusOnlinessa Digitaidot kunnolla vauhtiin: Office Pro -kurssi. Kyseessä on käytännössä MOOC-kurssi, jolla kuitenkin saa henkilökohtaista opetusta. Kurssi on maksullinen, mutta tarjolla ilmaiseksi avoimen kautta.

Language Technology

Helsingin yliopisto

Haluaisin ilmoittaa Helsingin yliopiston kurssin Introduction to Language Technology vaikeimpien noppien listaan! 

Lääketiedettä Oulusta

Oulun yliopisto

Hei!

Vaikeimpien kurssien osio oli erittäin mielenkiintoinen ja minulla olisi siihen ehdotettavaksi vaikeiden noppien kuningas.

Taustaa: Olen suorittanut Oulun listasta Tuotantotalouden peruskurssin, sähkömagnetismin, taloustieteen perusteet, sekä johdatus matemattiseen päättelyyn kurssit. Melkein kaikista arvosanalla 5 ja voin sanoa niitä hieman haastaviksi, mutta inhimillisiksi.

Oikea kidutus opintopisteistä on ollut: Lääketieteellinen biokemia ja molekyylibiologia. Oppikokonaisuus koostuu kursseista:

Lääketieteellinen biokemia ja molekyylibiologia: Molekyylibiologian perusteet (2 op),

Lääketieteellinen biokemia ja molekyylibiologia: Aineenvaihdunnan perusteet (3 op) ja

Lääketieteellinen biokemia ja molekyylibiologia: Hormonit ja kudosten biokemia (2 op).

Näihin seitsemään opintopisteeseen kului puoli vuotta ja kuukausia pänttäämistä, ja palkkioksi vain arvosana 2 kaikista kolmesta kurssista. Jos vaikeita noppia etsii niin uskon näiden Oulun lääkiksen kurssien olevan niiden huipentuma. 

Ohjelmointi 1 ja 2

Jyväskylän yliopisto

JYUssa on yleinen "meemi" (ehkä jotkut TJTläiset siihen uskovatkin) että Ohjelmointi 1 ja 2 ovat vaikeita. Todellisuudessa ne vain ovat työläitä kursseja, kuten noppamäärästäkin voi päätellä. Tai ehkä se kertoo jotain TJT:n osaamisvaatimuksista, sillä Ohj1 on heille ainut pakollinen ohjelmointikurssi.

Esim. Oliokurssi huomattavasti vaikeampi.

Mutta jos aivan välttämättä haluaa ne ohj-kurssit sinne "vaikeisiin" laittaa, niin sitten voi fysiikan kanditaattiohjelmasta laittaa lähes joka ikisen kurssin :) 

Suosittu 2 opintopisteen kurssi

Turun yliopisto

Ilolla otin vastaan viestin pääsystä melkein julkkikseksi. Alla tarkempi linkki kurssiini. Sadat ovat suorittaneet

Maisterikurssi

Aalto-yliopisto

Aalto yliopisto: CIV-E3040 - Indoor Environment Technology D

Kurssi erittäin helppo, pärjää maalaisjärjellä. Maisterikursseistani ylivoimaisesti helpoin 

Helsingin seudun kesäyliopisto

Kesäyliopistokursseja


Moikka, myös eri kesäyliopistoilla voi melko vaivatta suorittaa opintopisteitä. Osa kursseista on melko intensiivisiä, joten nopat saa hankittua melko nopeasti. Katso esim. pääkaupunkiseudulla oleva Helsingin seudun kesäyliopisto ja sen tarjonta.

HSKY

Asianet

Asianetin kurssit

Oletteko tietoisia Turun yliopiston (yhteistyössä Tampereen ja Jyväskylän kanssa) pyörittämän Asianetin kursseista? Sekä ilmaisia MOOCeja, että noiden yliopistojen ulkopuolisille maksullisia verkkokursseja. Olen itse suorittanut Johdanto Itä-Aasiaan -moocin, joka oli enimmäkseen monivalintoja, joita niitäkin sai yrittää äärettömän monta kertaa hyödyntäen myös materiaaleja, sekä muutama 'keskustelutehtävä'. Hyv/hyl -arviointi. Oletan muiden samankaltaisten MOOC-kurssien olevan suurinpiirtein yhtä helppoja.

Tein myös China's Changing Global Role -maisteriverkkokurssin, joka sekin kokeneelle esseistille olisi helppo. Suoritetaan oppimispäiväkirjalla. Numeroarviointi. 

Asianet

Kerro Kaverille

Helpoista nopista on parempi kuulla ennemmin kuin myöhemmin. Puuttuvat opintopisteet olisi helppo opiskella milloin vaan.

Nopat.me on nyt Helpot Nopat.fi