Sisältää kumppanuusmarkkinointilinkkejä, jotka on merkitty -tähdellä.

Kyselytutkimukset

Ansaitse sivutuloa Kuluttajapaneelin kyselytutkimus-sovelluksella

Opiskelijaystävällisistä sivutulon ansaitsemiskeinoista internetissä kyselyihin vastaaminen lie helpoin. Siltä osin ainakin, että palkkiotaso on ylipäätään kohtuullinen. Toisin kuin monessa muussa internet-askartelussa, jossa maailmanlaajuinen tarjonta takaa sen, että palkkiotaso liikkuu ennemminkin senteissä kuin euroissa.

Eivätkä kyselyt vaadi sitoutumaan aikaan tai paikkaan vaan niihin voi vastailla esimerkiksi joukkoliikenteessä matkustaessaan.

Suhteessa opintorahaan kyselyillä voi tehdä pienimuotoista kuukausituloa.

Realistisesti arvioiden esimerkiksi muutamaan kymmeneen kyselyyn kuukaudessa vastaamalla ansaitsee noin 20-50 euron arvosta lahjakortteja valitsemiinsa liikkeisiin tai halutessaan suoraan Paypal-tililleen maksettavia euroja. Muun muassa Ikea, Zalando, XXL, Stadium, Kicks ja Power ovat kauppoja, joihin kyselyihin vastaamisen palkkiovaihtoehtoina olevia lahjakortteja voi käyttää.

Edellä mainitulla vastaamisaktiivisuudella voisi oman miltei 100 % Ikea-sisustukseni jo nopeasti uusia kokonaan pelkillä lahjakorteilla, mutta se onkin jo tarina toiselle päivälle.

Kyselyihin vastataan moderniin malliin mobiilisovelluksella. Verkkoversion lisäksi löytyy sekä android- että iOS-sovellukset.

 Kuluttajapaneeli

Kuluttajapaneeli

Maailmanlaajuisesti toimivan ruotsalaisen tutkimusyhtiö Cint AB:n järjestämä Kuluttajapaneeli  on Suomen suosituin toimija alallaan. Minkä myötä kyselyitä on ylipäätään tarjolla käyttäjilleen. Mikä ei ole se lähtökohta läheskään kaikille kyselytutkimusyrityksille, kun puhutaan verrattain pienestä markkinasta Suomen ja suomenkielisten kyselyiden kohdalla.

Palkkiot saa PayPal-tililleen, GoGift-lahjakortteina tai lehtikortteina, joita voi käyttää lehtien tilaukseen. Palkkionsa voi lahjoittaa myös hyväntekeväisyyteen maailman luonnonsuojelujärjestö WWF:lle.

Verkkoversionsa on aikalailla rujon harmaa ulkoasultaan, mutta mobiilissa on jo käytetty nykyaikaisesti grafiikkaakin. Käytettävyys edellä kuitenkin mennään, eikä ole navigoinnin suhteen valittamista, sillä harvinaisen jouheva ja nopea on käyttäjäkokemus.

Muut sivutulomahdollisuudet internetissä

Internetissä mainostetaan kymmeniä tapoja, joilla tehdä sivutuloa. Internetissä ei valitettavasti kuitenkaan ole kymmeniä mahdollisuuksia sivutulolle.

Yleisellä tasolla internetin sivutulomahdollisuudet ovat hyvin rajalliset. Pohjois-Amerikassa Amazonin Mechanical Turk-mikrotyösivuston on kautta mahdollisuus tehdä parhaimmillaan satasia kuukaudessa. Mutta kaikkeen muuhun on käytännössä ylitarjonta englanninkielisistä käyttäjistä, mikä romahduttaa palkkiotason kymmenissä eri internet-töissä lähes nolliin.

Markkinatutkimuksiin vastaaminen on poikkeus näiden mahdollisuuksien joukossa. Paikalliselle markkinalle suunnatut kyselytutkimukset ovatkin nopein tapa tehdä internetissä vaikkapa 10 euroa nollasta liikkeelle lähtien. Eikä kyselyihin vastaaminen ole myöskään työlästä, kuten suurin osa internetissä tarjolla olevasta, huonosti palkatusta sivutyöstä.

Jos vaikkapa yksittäistä tuotetta koskevan markkinatutkimuksen kokee mielenkiintoiseksi kyselyt voivat olla palkitsevaa ajanvietettä. Pienistä puroista muodostuu suuri joki on väite, joka on omaa talousajatteluani inspiroinut internetissä kuultuna.

      Kerro Kaverille

      Helpoista nopista on parempi kuulla ennemmin kuin myöhemmin. Puuttuvat opintopisteet olisi helppo opiskella milloin vaan.

      Nopat.me on nyt Helpot Nopat.fi