Sisältää kumppanuusmarkkinointilinkkejä, jotka on merkitty -tähdellä.

Ansaitse sivutuloa kyselytutkimus-sovelluksilla

Opiskelijaystävällisistä sivutulon ansaitsemiskeinoista internetissä kyselyihin vastaaminen lie helpoin. Siltä osin ainakin, että palkkiotaso on ylipäätään kohtuullinen. Toisin kuin monessa muussa internet-askartelussa, jossa maailmanlaajuinen tarjonta takaa sen, että palkkiotaso liikkuu ennemminkin senteissä kuin euroissa. Eivätkä kyselyt vaadi sitoutumaan aikaan tai paikkaan vaan niihin voi vastailla esimerkiksi joukkoliikenteessä matkustaessaan.

Suhteessa opintorahaan kyselyillä voi tehdä pienimuotoista kuukausituloa. Realistisesti arvioiden esimerkiksi muutamaan kymmeneen kyselyyn kuukaudessa vastaamalla ansaitsee noin 50 euron arvosta lahjakortteja valitsemiinsa liikkeisiin tai halutessaan suoraan Paypal-tililleen maksettavia euroja. Muun muassa Ikea, Zalando, XXL, Stadium, Kicks ja Power ovat kauppoja, joihin kyselyihin vastaamisen palkkiovaihtoehtoina olevia lahjakortteja voi käyttää.

Edellä mainitulla vastaamisaktiivisuudella voisi oman miltei 100 % Ikea-sisustukseni jo nopeasti uusia kokonaan pelkillä lahjakorteilla, mutta se onkin jo tarina toiselle päivälle.

Kyselyihin vastataan moderniin malliin mobiilisovelluksilla. Verkkoversioiden lisäksi löytyy sekä android- että iOS-sovellukset.

Alla olevat kysely kokisin hyödyllisimmiksi toimijoiksi Suomessa siltä osin, että todennäköisyys saada säännöllisesti kyselyitä vastattavakseen on suurin. Kun on kyse suurimmista suomeksi toimivista kyselytutkimusjärjestäjistä.

Kuluttajapaneeli

Maailmanlaajuisesti toimivan ruotsalaisen tutkimusyhtiö Cint AB:n järjestämä Kuluttajapaneeli on Suomen suosituin toimija alallaan. Minkä myötä kyselyitä on ylipäätään tarjolla käyttäjilleen. Mikä ei ole se lähtökohta läheskään kaikille kyselytutkimusyrityksille, kun puhutaan verrattain pienestä markkinasta Suomen ja suomenkielisten kyselyiden kohdalla.

Palkkiot saa PayPal-tililleen, GoGift-lahjakortteina tai lehtikortteina, joita voi käyttää lehtien tilaukseen. Palkkionsa voi lahjoittaa myös hyväntekeväisyyteen maailman luonnonsuojelujärjestö WWF:lle.

Verkkoversionsa on aikalailla rujon harmaa ulkoasultaan, mutta mobiilissa on jo käytetty nykyaikaisesti grafiikkaakin. Käytettävyys edellä kuitenkin mennään, eikä ole navigoinnin suhteen valittamista, sillä harvinaisen jouheva ja nopea on käyttäjäkokemus.

Mielipidemaailma

Maailmanlaajuinen online-markkinatutkimusyritys Dynata ylläpitää Mielipidemaailmaa. Samansuuntaisella brändäyksellä se tunnetaan useina eri kieli- ja alueversioina muuallakin maailmassa.

Palkkiovaihtoehtoihin lukeutuu PayPal-maksu. Sekä Zalandon, CDONin tai Stadiumin lahjakortit. 

Mielipidemaailmalla kyselyihin voi vastata hyvinkin sulavan verkkoselainsovelluksen kautta niin mobiililla kuin muillakin internet-alustoilla. Aloittelijan ensikokemus onkin mietityin.

Nielsen IQ HomeScan FI

Kuluttajatutkimukseen voi kyselyiden ohella osallistua myös skannaamalla ostostietojaan Nielsen IQ HomeScan FI -sovelluksella.

Nielsen on maailman suurimpia kuluttajatutkimusyrityksiä.

Palkkiot saa vastaavina lahjakortteina kuin kyselytutkimuksissakin.

Palkkiotaso ei myöskään varsinaisesti ole huonompi kuin kyselyissäkään. Skannaussovelluksella saatava suora kuluttajatieto, kun on ilmeisesti arvokkaampaa kuin kyselytutkimuksista saatava feedback kuluttajakäyttämisen tiedonlähteenä.

Muut sivutulomahdollisuudet internetissä

Internetissä mainostetaan kymmeniä tapoja, joilla tehdä sivutuloa. Internetissä ei valitettavasti kuitenkaan ole kymmeniä mahdollisuuksia sivutulolle.

Yleisellä tasolla internetin sivutulomahdollisuudet ovat hyvin rajalliset. Pohjois-Amerikassa Amazonin Mechanical Turk-mikrotyösivuston on kautta mahdollisuus tehdä parhaimmillaan satasia kuukaudessa. Mutta kaikkeen muuhun on käytännössä ylitarjonta englanninkielisistä käyttäjistä, mikä romahduttaa palkkiotason kymmenissä eri internet-töissä lähes nolliin.

Markkinatutkimuksiin vastaaminen on poikkeus näiden mahdollisuuksien joukossa. Paikalliselle markkinalle suunnatut kyselytutkimukset ovatkin nopein tapa tehdä internetissä vaikkapa 10 euroa nollasta liikkeelle lähtien. Eikä kyselyihin vastaaminen ole myöskään työlästä, kuten suurin osa internetissä tarjolla olevasta, huonosti palkatusta sivutyöstä.

Kyselyiden poikkeuksellisuus internetin pienissä sivutulomahdollisuuksissa lie siinä, että niihin kytkeytyy hyvin vahva paikallisuuden elementti. Edellä esitellyillä Suomen suosituimmilla kyselytutkimusyrityksillä on pienellä kielimarkkinalla hallitseva asema. Minkä myötä on myös rahaakin jaossa. Kyselyitä, kun markkinoidaan ensisijaisesti palkkiotason avulla.

Rajaisin kyselyillä sivutulon tekemisen ansaitsemismahdollisuudet niin, että lähinnä suosituimpien suomeksi kyselyjä järjestävien yritysten, kautta on mahdollista saada eteensä riittävästi kyselyitä. Siis kyselyitä suomeksi, joihin vastaamisesta saa palkkiona sen verran, että se on vielä mielekästä ajankäyttöä ja saa edes sen 10 euroa kyselyiden kokeilemisen palkkiona.

Jos vaikkapa yksittäistä tuotetta koskevan markkinatutkimuksen kokee mielenkiintoiseksi kyselyt voivat olla palkitsevaa ajanvietettä. Pienistä puroista muodostuu suuri joki on väite, joka on omaa talousajatteluani inspiroinut internetissä kuultuna.

      Kerro Kaverille

      Helpoista nopista on parempi kuulla ennemmin kuin myöhemmin. Puuttuvat opintopisteet olisi helppo opiskella milloin vaan.

      Nopat.me on nyt Helpot Nopat.fi